Naaien met Kaasdoek

esther - 21. augustus 2019

Kerstknutsels – Van kaarten tot Adventskalenders

esther - 11. november 2019

Katte Pietenmuts maken

esther - 23. oktober 2019
Kaasdoek
Adventskalender knutselen met zakjes
Katte Pietenmuts

Jawel, geen zwarte pietenmuts, maar een katte pietenmuts ;). De katte pietenmuts is niet alleen goed geschikt voor katten, maar kan ook gemaakt worden voor poppen en knuffels. De kleine variant van de pietenmuts is eenvoudig te maken met onze naaihandleiding. Met deze handleiding kun je ook een pietenmuts maken voor een kind of volwassene. Maak jij een pietenmuts voor jouw kind of kleinkind? Hij of zij vindt het vast fantastisch als hij eenzelfde muts krijgt voor zijn/haar pop of knuffel!

Pietenmuts maken

In onze shop vind je onder inspiratie het thema Sinterklaas. Daaronder hebben we twee naaihandleidingen voor jou toegevoegd: het (stok)paard van Sinterklaas en een pietenmuts. In de handleiding voor de pietenmuts wordt beschreven hoe je stap voor stap een pietenmuts kan maken voor een volwassene of kind. Je kunt de handleiding echter ook prima gebruiken wanneer je deze kleine variant wenst te maken voor een kat, pop of knuffel.

Pietenmuts maken voor een kat, pop of knuffel

In de handleiding wordt als basis een voorwerp gebruikt met een diameter van ongeveer 28 cm. Wanneer je de kleine pietenmuts maakt, verandert alleen stap 1 van de naaihandleiding. Neem voor de kleine muts een rond voorwerp met een diameter van ongeveer 10 cm. Je hebt vast wel een vaasje, kommetje of schaaltje in huis met een diameter van ongeveer 10 cm. Vervolgens maak je daaromheen markeringen op 10 cm vanaf de rand van het voorwerp, i.p.v. 15 cm zoals in de handleiding beschreven. Voor de rest kun je de handleiding op onze site opvolgen om een mooi mutsje te naaien.

Wat heb je nodig voor de katte pietenmuts?

Alles voor het maken van de muts vind je natuurlijk ook bij ons in de shop. Voor de kleine pietenmuts heb je het volgende nodig:

De kleine muts kan al binnen een half uur worden gemaakt!
Omdat de muts vrij klein is, kun je deze ook prima met de hand maken.

Have fun bij het maken van de muts!

Pietenmuts Knuffel

 

Leave a comment