Katte Pietenmuts maken

esther - 23. oktober 2019

Kerstknutsels – Van kaarten tot Adventskalenders

esther - 11. november 2019
Katte Pietenmuts
Adventskalender knutselen met zakjes

Ben jij graag creatief bezig en heb je zin in een project waarmee je helemaal in de kerststemming komt? Dat komt goed uit! Wij hebben vele ideeën voor jou verzameld zodat je niet stil hoeft te zitten rond de kersttijd! Misschien heb je onze gratis naaihandleidingen en patronen voor Kerst al gezien, maar is naaien niet helemaal jouw ding of wil je gewoon aan het knippen en plakken. Dat kan! We geven je hieronder meerdere knutselideeën voor Kerst om jou te inspireren.

Handige knutselhandleidingen

In onze shop vind je – naast stoffen en fournituren – nu steeds meer DIY artikelen. Van houten decoratie-elementen tot knutsellijm en karton, wij hebben het voor je. Voor wie nog geen idee heeft wat te maken met deze artikelen hebben we een pagina met Knutselhandleidingen in het leven geroepen. Hier zijn al een paar handleidingen te vinden en de komende weken kun je hier véél meer knutsel tutorials verwachten. Niet alleen voor Kerst, maar ook voor Oud & Nieuw, want ook voor Nieuwjaarsnacht kan het een en ander worden geknutseld 😉 !

Knutselideeën voor Kerst

Kan je niet wachten om aan de slag te gaan? Dan hier onze ideeën voor originele kerstknutsels waar je al jouw creativiteit in kwijt kunt.

  • Adventskalender knutselen – Bij vrijwel elke winkel kun je tegenwoordig een Adventskalender kopen. Maar is het creeëren (en ook krijgen) van een eigen Adventskalender niet véél leuker? De cadeautjes zoek je helemaal zelf uit en vervolgens pak je de 24 cadeautjes allemaal in een apart zakje. Elk zakje kun je vervolgens helemaal naar eigen wens stylen. Bijvoorbeeld beschilderen of versieren met banden, stickers, stempels of noem het maar op.  Zie je het nog niet voor je? Kijk op onze site voor een handige handleiding met foto’s.
  • Cadeaus origineel verpakken – In december worden weer cadeautjes gekocht en verpakt. Dit verpakken kan heel eenvoudig, maar je kunt van elke cadeauverpakking een waar kunstwerk maken. Zo krijgt de ontvanger een cadeau dat met liefde is gekocht en verpakt! Dat maakt het krijgen van cadeaus toch stukken leuker? En dat niet alleen; ook het verpakken van cadeaus wordt zo stukken leuker. Leef je uit met speciaal papier, cadeaulabels, stickers, linten, glitter en noem het maar op. Heb je nog een beetje inspiratie nodig? Bekijk dan eens onze handleiding voor het verpakken van cadeaus.
  • Kerstkaarten knutselen – Elk jaar worden weer volop kerstkaarten verstuurd. Nu kun je deze kant en klaar kopen, maar – je raadt het al – je kunt ze ook zelf maken! Ga aan de slag met handige stansen, stempels, (glitter)papier en versieringen voor prachtige, unieke kerstkaarten. Alle producten hiervoor vind je in onze categorie kaarten ontwerpen.
  • Knutsel je eigen kerstboomhangers uit vilt en/of knutselkarton. Met een paar kleuren maak je al mooie kerstboompjes, herten of dieren met een kerstmuts op. Alles wat je maar wilt om in jouw kerstboom te hangen! Je kunt ook allemaal aanhangers maken in één bepaald thema. Zo kun je bijvoorbeeld een tropische boom maken vol met tukans, flamingo’s en ananassen of een fashion-boom met glitterhakken en stropdasjes. En dat alles in één kleur of kleurcombinatie naar wens. Laat je fantasie de vrije loop en zie wat voor moois eruit komt!
  • Kerstslinger maken – Een slinger is zo gemaakt met wat gekleurd karton en een lint of touw. Je knipt driehoekjes uit een kleur karton (of glitterkarton), maakt hierop leuke motieven of op elke vlag bijvoorbeeld een letter, maakt de driehoeken vast aan een lint of touw en klaar is jouw slinger! Zo kun je bijvoorbeeld een slinger maken met daarop fijne kerstdagen of wat je maar wilt. Ook kun je eens kijken of je tussen onze DIY-kerstdecoraties nog leuke artikelen vindt om de slinger mee te versieren.
  • Kerstzeep maken – Met slechts een paar ingrediënten kun je je eigen zeep maken. Online zijn vele tutorials te vinden voor het maken van een handzeep. Wij hebben voor jou meerdere inlegplaten en gietvormen voor het creeëren van een kerstzeepje! Zo kun je bijvoorbeeld een handzeep maken in de vorm van een ster met daarop de tekst Merry X-MAS.
  • Wanddeco maken – Neem een metalen ring  met wat wol, ijzerdraad of papierdraad en eventueel een paar kerstversieringen en creëer een prachtige kerstaccessoire voor aan de muur. Laat je inspireren door de productafbeeldingen bij deze metalen ring en de artikelen uit de categorie kerstdecoraties. Wat maak jij voor ring?
  • Kerstballen maken – In ons assortiment vind je ook lege, transparante kerstballen die je kunt vullen met dingen naar wens. Knutsel bijvoorbeeld een sneeuwpoppetje uit twee witte pompons en een stukje oranje vilt, plak deze vast in de bal en strooi er wat glitter omheen. Klaar is je kerstbal! Zo kun je natuurlijk nog veel meer dingen verzinnen voor het knutselen van een kerstbal naar wens!

Staat hier geen leuk project voor jou tussen? Kijk dan eens tussen onze DIY artikelen en laat je inspireren! Vaak kom je door het zien van de productafbeeldingen al op andere leuke ideeën om zelf te maken.

Wat wordt jouw volgende kerstknutsel?

Leave a comment