Terug van weggeweest!

esther - 7. augustus 2019

Sleutelhanger maken van kunstleer

esther - 16. augustus 2019

Zo maak je een scrunchie

esther - 10. augustus 2019
Jurken uit Jacquardjersey
Sleutelhanger van kunstleer
Scunchie in roze

Ze zijn weer helemaal terug van weggeweest: scrunchies! Je kent ze vast en zeker nog wel uit de jaren 90, toen ook bijna iedereen met een scrunchie in het haar liep. Destijds zag je ze veel met bonte motieven en in neon kleuren. Nu is de trend net even anders. Wij hebben enkele stoftips voor jou en natuurlijk de link naar de handleiding zodat je gelijk aan de slag kunt.

Hoe maak je een scrunchie?

Ontdek de naaihandleiding voor een scrunchie in onze shop en zie hoe eenvoudig het is om je eigen scrunchies te maken. Je hebt alleen een strook stof nodig en elastiekband. In een paar stappen heb je een scrunchie genaaid, voor jezelf of voor iemand anders. Maar wat voor stoffen kun je het beste gebruiken bij het maken van een scrunchie?

Stoftips voor scrunchies

Het naaien van scrunchies is een perfecte mogelijkheid om wat stofresten weg te werken. Van vrijwel elke stof kun je wel een scrunchie maken, dus je hebt vast nog wel een geschikte stof in huis liggen. Ook kun je ervoor kiezen om een oud kledingstuk te gebruiken voor het maken van het haarelastiekje. Neem bijvoorbeeld een oud shirt waar een gat in zit en daarom nooit meer wordt gedragen. Je kunt vast en zeker nog om het gat heen knippen voor het maken van de haaraccessoire.

Scrunchies

Ben je op zoek naar nieuwe, passende stoffen voor modieuze scrunchies? Dan hieronder enkele tips:

  • Plissé stof – In ons assortiment vind je een aantal plissé stoffen met metallic glans. De glans en de plisséstructuur maken de stof perfect voor een stijlvolle scrunchie! Wat dacht je van een lichtroze of gouden plissé stof?
  • Stof met dierenprint – Misschien heb je nog een kledingstuk met een panterprint of slangenprint? Combineer deze met een scrunchie in dezelfde print. (Of je naait gewoon gelijk een top én een scrunchie uit dezelfde stof, hoe leuk is dat?)
  • Fluweel – Voeg een beetje glamour toe aan jouw outfit door het maken van een scrunchie van een prachtige, fluwelen stof. Een fluwelen stof is heerlijk zacht en heeft een matte glans, wat de stof perfect geschikt maakt voor haaraccessoires. Let er wel op dat je geen fluwelen decoratiestof kiest. Deze stoffen zijn vrij dik en moeilijk te vouwen en draaien waardoor ze niet goed geschikt zijn voor het maken van scrunchie.

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden. Wees creatief en creëer een scrunchie geheel naar eigen wens.

Uit welke stof maak jij je volgende scrunchie?

Leave a comment